L'associació de Representants, Promotors i Màganers de Catalunya (ARC), informa a la seva pàgina web sobre les mesures tributàries per a Pimes, autònims i societats, així com les modificacions de les prestacions extraordinàries d'atur d'artistes o altres autònoms a través del Real Decret Llei 19/2020- per pal.liar les afectacions COVID- 19.

El Consell de Ministres va anunciar el dimarts 26 de maig que es faria una ampliació de les mesures tributàries, econòmiques i laborals contra la crisi de la Covid-19 a través del RDL 19/2020, que prorroga la vigència d'algunes de les normes ja adoptades per a pal·liar l'impacte econòmic causat pel coronavirus i que estableix altres noves mesures per a diferents sectors.

arc

En aquest paquet de mesures, es contemplen algunes d'àmbit tributari per a pimes, autònoms i societats, modificant la norma que permetia a pimes i autònoms ajornar les seves obligacions tributàries fins a un màxim de 30.000 euros durant sis mesos, amb els tres primers exempts d'interessos. El període de carència s'amplia ara a quatre mesos.

Respecte a l'impost de societats, el procediment de declaració s'adapta perquè les que no hagin pogut aprovar els seus comptes anuals abans del final del termini de presentació puguin fer-ho amb els comptes anuals que tinguin disponibles.

Tal i com es va publicar al BOE del dimecres 27 de maig, el Govern facilita l'accés a la prestació extraordinària per desocupació per a artistes. Les reivindicacions del sector musical i juntament amb altres col·lectius d'artistes, han estat escoltades i han provocat les següents modificacions del Real Decreto-ley 17/2020:

- No cal estar d'alta ni alta assimilada en períodes d'inactivitat.

- No cal presentar comprovant de cancel·lació.

- És compatible amb el treball per compte d'altri o pròpi donant-se d'alta per treballar i després de baixa per seguir en la prestació.

- Les peticions pendents s'hauran de resoldre d'acord amb els canvis i les denegades podran tornar-se a sol·licitar.

 

D’altra banda, el Govern va anunciar una aportació extraordinària a la Seguretat Social a través d'un crèdit extraordinari de 14.000 milions d'euros per a aquest organisme, així com un préstec màxim de 16.500 milions sense interessos a la seva Tresoreria General.

Per a més informació, pots consultar la pàgina web de la Moncloa així com la pàgina web d'ARC.